Zorg voor jezelf

Open je hart op een bijzondere plek in Senegal met The Power of Pausing 7-18 februari 2020

The Power of Pausing in Senegal ( on hold vanwege Corona)

Klik hier voor de uitgebreide reisbrochure van 2019! (De brochure voor 2020 krijgt nog een kleine update)

Vrijdag 7 februari t/m dinsdag 18 februari 2020 

Hoe kun je ervoor zorgen dat drukte, stress en tegenslag minder vat op je krijgen? Hoe verander je gedragspatronen die je belemmeren of zelfs ondermijnen? En hoe kun je anderen mild en open tegemoet treden en toch je eigen grenzen goed bewaken?

Tijdens deze 12- daagse training ‘The Power of Pausing’ in Zuid-Senegal vind je antwoorden op deze vragen en krijg je vele handvatten en ervaringen aangereikt om daar ter plekke mee te oefenen en om ze ook daadwerkelijk in je dagelijks leven toe te gaan passen. Zo kun je je steeds meer richten op wat je daadwerkelijk beweegt en voldoening geeft; wat je inspireert in je leven en werk. Ook als professional heb je hier veel profijt van, zowel in het omgaan met jezelf als in de bejegening van anderen, zoals cliënten of leerlingen. In deze training werken we met waardevolle principes en meditatietechnieken uit de Mindfulness en Compassietraining. Verschillende thema’s die aan de orde komen in de training zelf, zoals zorgen voor jezelf en elkaar, omgaan met (werk)druk en ongemakken, verlangen en mededogen, diepen we verder uit in (interculturele) ontmoetingen tijdens workshops en uitstapjes.

Waarom in Senegal?

Ik geef de training in Senegal vanuit de gedachte: een goed begin is het halve werk! De indrukken die we dagelijks opdoen op deze bijzondere plek in Senegal vormen de ingrediënten waarmee we opmerkzaamheid en compassie oefenen en verdiepen. Dus geen retraite in afzondering, maar leren en oefenen in het volle leven van Senegal.

In ons verblijf campement Sindeye en daarbuiten heerst een bijzondere sfeer: ontspannen, kalm en vitaal tegelijkertijd. Hierdoor kom je vrijwel onmiddellijk in het ‘hier en nu’. De gastvrijheid en hartelijkheid van de mensen met wie je in contact komt, geven je bovendien onmiddellijk het gevoel thuis te zijn. Ze openen bijna als vanzelf je hart. Door ook het gesprek met ons aan te willen gaan over thema’s uit de training, bieden ze je een bril waarmee je vanuit een totaal andere invalshoek naar jouw leven, waarden en overtuigingen kunt kijken (en vice versa). Dit verdiept het gedachtegoed uit de training en kan onverwachte, waardevolle inzichten opleveren. Het geluid van de Djembe’s is een vrij stabiel geluid en muzikale omlijsting op de achtergrond, altijd wel ergens hoorbaar en tijdens feestjes natuurlijk op de voorgrond en diep ingebed in de Senegalese cultuur.

Trainen en op reis

Het dagelijks leven is een aaneenschakeling van prikkels en handelingen. Hier kun je beter mee omgaan als je de ‘power of pausing’ weet te ervaren en toe te passen. Daarom zetten we tegenover de introspectie en meditaties ook momenten van uitbundige ontspanning met muziek en dans. Daarnaast maken we diverse korte en één langere excursie die ons in contact brengen met (mensen uit) de Diola- en Karonecultuur.

Uiteraard blijft er nog genoeg ruimte over om te relaxen in een hangmat, regelmatig een duik in de verkoelende golven van de Atlantische oceaan te nemen of een traditionele Senegalese massage te ondergaan. Ook dat zijn prachtige gelegenheden om niet alleen van de vele indrukken te genieten maar ook meteen te ‘oefenen’ met ‘pauzeren’.

Kosten

Voor deze 12-daagse reis betaal je  € 768,-.  Dit is inclusief alle overnachtingen, transfers in Senegal, maaltijden, workshops en excursies en de door de deelnemers betaalde verblijfs- en reiskosten van de trainer, maar exclusief ticket en een vrijwillige gift voor de training volgens het dana-principe. Dana betekent vrijgevigheid en is vooral een oefening in het geven vanuit het hart. Dana maakt dat deelnemers uiting kunnen geven aan hun gevoel van dankbaarheid voor de training  naar eigen inzicht en financieel vermogen.

Meer informatie

Klik hier voor uitgebreide informatie over de reis. (De informatiebrochure voor 2020 krijgt nog een kleine update.)

Wil je meer informatie? Of zijn er twijfels of deze reis op dit moment in jouw leven past? Stuur een email naar psychologiepraktijkh.p.hagenbeek@epraktijk.nl. Dan maken we een belafspraak.

 

Scroll naar boven